הדברה מהירה ומקצועית ע"י מדבירים מומלצים באזורך.

הדברת נמטודות

מי הן הנמטודות, היכן נמצא אותן, מה הנזק שהן גורמות וגם כמה יעלה להדביר אותן - כל התשובות ועוד מתחת.

נמטודות - מה זה בכלל?

נמטודות הן למעשה תולעים נימיות זעירות שכמעט ולא ניתן להבחין בהן בעין אנושית והן מונות נכון להיום מעל לכ - 50 אלף מינים נפרדים. הן ניזונות ממוהל אותו הן שואבות מצמחים שונים ובכך גורמות להם להיהרס או לגדול בצורה מעוותת. בנוסף, הנמטודות יכולות להתרבות ללא סיוע של זכר וכך למעשה קצב ההתרבות של המזיקים הללו מרקיע שחקים. 

 

עוד פרט מעניין הוא שכיום יש נמטודות שמשמשות כאמצעי להדברת חרקים אחרים בצורה ביולוגית (כדוגמת חדקונית הדקל), כך שלא כולן צרה צרורה, אך ברוב המקרים אם אזורי האדמה כבר נדבקו בנמטודות, קרוב לוודאי שהצמחייה שלכם תסבול מכך ולאו דווקא מזיקים אחרים באזור. 

 

הדברת נמטודות בגינה

איפה נמצאות נמטודות בד"כ?

את הנמטודות נמצא בד"כ באזורי חקלאות וגידול ובגינות פרטיות וציבוריות. כמה מדרכי הזיהוי לתולעים הללו הוא ריקבון של שורשי הצמח, צמיחה מעוותת שלו והתפתחות של פטריות באזורי הנגיסות שהותירו התולעים. נוסף לאזורי גידול, נוכל למצוא את הנמטודות בדשא, מה שגם יהפוך את הדשא לרגיש יותר.

מהו המחיר להדברת נמטודות?

מחיר הדברת נמטודות לרוב ינוע בין 250 - 650 ש"ח. הסיבה לפערי המחירים נגזרים הן מנפח האזור שצריך לרסס כנגד תולעים נימיות והן משלב ההתפתחות שלהן בגינה שלכם.

 

מחיר ממוצע להדברת נמטודות בגינה

מחיר ממוצע להדברת נמטודות בגינה: 450 ₪

טווח מחיר גבוה 650 ₪

טווח מחיר נמוך 250 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש דצמבר בשנת 2024.

מה הנזק שגורמות תולעים נימיות (נמטודות)?

הנזק שגורמות תולעים נימיות הוא בעיקר כלפי צמחיה וזה מתבטא בכך שהן שואבות את נוזל המהל החיוני מהצמח ובמקומו מחדירות רעלנים, שבמקרה הטוב גורמים לגדילה מעווטת של הצמח ובמקרה הגרוע יותר - מחריבים אותו לחלוטין. 
 

סוגי תולעים נימיות

מתחת נציג בפניכם טבלה עם כמה מהזנים הנפוצים של תולעי נמטודות ונסביר על השוני ביניהן:
 

סוג התולעת מאפיין הנזק לו גורמת
נמטודות הגבעול טפילים ממשפ' השושניים, מגיעים מגרגירים נגועים בקרקע או חומרי ריבוי גרימת עיוות בבצל ובשום

נמטודות עפצים

חודרת לצמחים מהשורשים, פועלת בטמפ' של עד 30 מעלות גורמות לנגעי "עפץ" שמונע התפתחות הצמח ואף מוות שלו
נמטודות כסיפינמה  תולעים באורך 8 מ"מ התוקפות בעונת הקיץ והן חיות חודשים בודדים. מעבירות וירוסים לגפנים ונפוצות באזורי שורשים חיצוניים (כמו בעצים ושיחים)

כיצד מתבצעת הדברת נמטודות?

הדברת נמטודות מתבצעת בד"כ ע"י טיפטוף חומר הדברה וחיטוי בשם אדיגן, אותו המדביר מכניס למערכת השקייה. לאחר הפעלת מערכת ההשקייה ופיזור החומר, יהיה על המדביר לכסות את האזור הנגוע ברטיית פוליאתילן, שתפקידה לחנוק את הנמטודות באזור המרוסס.

 

לאחר 5 ימים מלאים - מסירים את הרטייה מהשטח ואז צריך לשטוף מחדש את האזור כדי להסיר את שכבת הריסוס וזה אמור לסלק את תולעי הנמטודות.

הדברת נמטודות - רק עם מדביר מוסמך

כפי שכבר קראתם על הנזקים השונים שגורמת התולעת הנ"ל, כדאי שתדעו שהיחיד שביכולתו להדביר אותה בצורה היקפית הוא אך ורק מדביר בעל הסמכה ונסיון בהדברת נמטודות.

 

במקום להסתבך ולהתחיל לחפש מאפס, פורטל מדבירים פלוס יכול לסייע: השאירו פרטים מתחת וקבלו מאיתנו בחינם עד 3 מדבירים מומלצים באזורכם, ביניהם תוכלו לברר מחירי הדברה וריסוס לגינה שלכם וכך להשיג את המחיר הטוב ביותר, מבלי להתפשר על טיב השירות.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-6051425

האם ניתן למנוע חזרת תולעים נימיות?

אז במידה ונעזרתם במדביר לצורך הדברת תולעי נמטודות וכעת תרצו לחסוך מהצמחים שלכם חזרה שלהן, יש כמה דרכים שניתן לבצע:

  • חיטוי - לפני שאתם חוגגים את תוצאות ההדברה ע"י שתילת צמחים חדשים, כדאי קודם כל - לבצע חיטוי לאזור, הכולל ניקוי האדמה משאריות הצמח שנדבק. תוכלו עוד באותו המועד בו אתם מזמינים מדביר להדברת נמטודות, שידאג לחטא שטחים נוספים בשטח שלכם כדי שתוכלו לשתול בהם צמחייה חדשה בבטחה. 
     
  • הדברה חוזרת - הדברת נמטודות יש לבצע אחת לשנה  וזה כמובן עשוי להשתנות בהתאם לסוג הנמטודה שבצמחייה שלכם.
     
  • ניקוי - הקפידו לנקות את האדמה משאריות צמחייה שנשרו כדי למנוע משיכת תולעים נימיות ומזיקים אחרים אך גם בשביל מראה אסתטי יותר.