הדברה מהירה ומקצועית ע"י מדבירים מומלצים באזורך.

חרקים במזון

קראו אילו מזונות מושכים חרקים למטבח שלכם, באילו חרקים בדיוק מדובר, כמה עולה הדברת חרקי מזון שונים וגם איך תוכלו למנוע מהם לשוב למזווה שלכם - כל התשובות מתחת.

לאילו מזונות חרקים נמשכים?

חרקי מזון נוטים להמשך למזונות יבשים ובעלי רמת לחות גבוהה - נשמע מבלבל, אה? אין מה לעשות, ישראל היא מדינה מדברית שרמת הלחות בה גבוהה, מה שמושך את החרקים הללו לחדור למזון שלנו. להלן רשימת המזונות שמושכים את המזיקים:

  • חרקים בקמח - אל הקמח נמשכים חרקים שמוצאים בקמח מקום מתאים להטיל בו ביצים. כשהתולעים בוקעות מהביצים, הן ניזונות מהקמח עד לשלב בגרות.
     
  • חרקים בפסטה - גם על הפסטה החרקים הקטנים לא פוסחים. אם נתקלתם בחרקים בפסטה שלכם, לעתים הדבר יקרה בגלל שהאריזה היתה פתוחה או שקיימת אפשרות שחרק המזון כרסם את דרכו פנימה מחוץ לאריזה, בעודה סגורה.
     
  • חרקים בסולת - במידה ונתקלתם בחרקים בסולת, דעו שלא ניתן לסנן את הסולת כמו קמח וזאת כי ברוב המקרים מדובר בחרקים קטנים מאוד ששווים בגודלם לגרגר סולת עצמו. תוכלו לשפוך את תכולת הסולת לקערה ולברור את גרגרי הסולת כמו שבוררים עדשים או אורז. חשוב להשתמש בקערה בעלת צבע נייטרלי שאינו לבן או שחור, שכן, הסולת היא לבנה ובתוכה עשויים להופיע גם חרקים בצבע שחור או לבן גם כן.
     
  • חרקים בקטניות - ניתן לאתר חרק מזון גם בסוגים שונים של קטניות כמו אפונה, שעועית ועדשים. 
     
  • חרקים בתבלינים - חרקים מגיעים אל תבלינים בשתי צורות: הן מהצמח שממנו עשוי התבלין והן מחדירה אל שקית התבלין בחנות או בבית.
     
  • חרקים באורז - באורז נפוץ להתקל בחרק ספיציפי שמכונה גם חדקונית האורז. מדובר במזיק גרוע מאוד עבור עסקים ובתים פרטיים כאחד היות וביכולתו להסתגל לתנאי מחייה מגוונים וקשים. חדקונית האורז מבלה את כל גלגל החיים שלה בתוך אורז: החל מינקות, בגרות, מוות וחוזר חלילה.


 

חרקים בקמח

אילו חרקים ניתן למצוא במזון?

יש מגוון רחב של רחקי מזון שניתן לאתר במזווה שלכם, מתחת נסביר על הסוגים הנפוצים:

  • עש המזון - עש המזון מגיע אלינו מתוך אריזות של מזונות יבשים כמו אורז, פסטה, קורנפלקס, פיצוחים ועוד. הוא עשוי לחדור לאריזות המזון עוד במפעל הייצור או בדרך ממנו אל הסופר ובמקרים אחרים הוא מגיע לאוכל לאחר שאנו פותחים אותו בביתנו. קראו מידע נוסף על הדברת עש המזון
     
  • זבובי פירות - זבובי פירות מתרבים באזור מטעי פירות, בדגש על פירות הדר. הם גם מגיעים אלינו הביתה מהפירות שאנו קונים או לאחר שפרי שרכשנו נרקב ונזרק לפח בביתנו. קראו עוד בעמוד המסביר על הדברת זבוב הפירות
     
  • נובר הלחם - מדובר בחיפושית חומה שיכולה לעוף והיא מגיעה אלינו בעיקר ממזונות יבשים בתנאי לחות גבוהים, כמו שקיות לחם, קמח, מתוקים עוד. נובר הלחם עשוי להופיע גם בשקיות פיצוחים ותבלינים, בעיקר כשמדובר על כאלו שליקטתם מאריזה פתוחה בחנות.
     
  • חדקונית האורז - חדקונית האורז היא חיפושית בעלת חדק באזור קדמי שלה והיא חודרת לכל מזון יבש ולעתים גם כזה המיועד לשתייה כמו אבקות חלבון ותיונים. אומנם השם שלה מטעה אך ניתן למצוא חדקונית בפסטה, בקמח וגם בדגנים. 
     
  • חיפושית הקמח - אם נתקלתם בחרקים בקמח, דעו שקיימת אופציה שמדובר בחיפושית הקמח. חיפושית זו מטילה את ביציה במזונות אבקתיים כמו קמח, תבלינים, סובין ואפילו מלח. לאחר שהצעצעים גדלים, הם גם ניזונים ממזונות אחרים, כמו: פירות יבשים, בוטנים, פולי קקאו ונוספים.

 

סוג החרק  איפה נמצא? כיצד נזהה?
עש המזון בקמח, אורז, פסטה זחלים: צהבהבים עם ראש שחור/ בוגרים: בעלי כנפיים חומות עם פס אפור בהיר לכיוון הראש
חיפושית הקמח בקמח ובאבקות מזון תולעי החיפושית בצבע צהוב חום/ בוגרים: בצבע חום עם גוף ארוך
חדקונית האורז באריזות דגנים: סובין, אורז, גרגרי חיטה זחלים: לבנים שקופים עם ראש בגוון שחור או אדום / בבגרות: חומה עם "חדק" באזור קדמת הפנים, 
נובר הלחם במאפים, אריזות תבלין, שוקולד וקקאו. הזחלים: לבנים ובעלי פלומה דקה/ הבוגרים: חומים וביכולתם לעוף
זבובי פירות מטעי פרי, פירות וירקות רקובים צבעם חום זהוב, חגים סביב הפירות בקבוצות גדולות

הנזק של חרקים במזון שלנו

חרקי המזון אומנם לא עוקצים או נושכים אך הימצאות שלהם במטבח ללא טיפול מתאים, עלולה לגרום להרס וריקבון של מוצרי המזון שלכם. מה גם שבשלב מסויים אתם עלולים לאכול מהמזון הנגוע ולחטוף כאבי בטן והקאות. זיהיתם חרק חשוד במזווה האוכל שלכם? פנו עוד היום לפורטל מדבירים פלוס דרך טופס יצירת הקשר בדף וקבלו מדביר מוסמך באזורכם.

 

חרקי המזון מתרבים? הזמינו עוד היום מדביר מוסמך

במידה והבחנתם בכמות רבה של חרקים בקרבת המזון שלכם, כדאי שתדעו שאין מנוס מלהזעיק מדביר שיחסל אותם בצורה מהירה ואפקטיבית. הדברת חרקי מזון מתבצעת בשני חלקים, שלחלק הראשון אתם אחראיים ולחלק השני המדביר אחראי.

  • חלק ראשון - יהיה עליכם להיפטר מכל חלקי המזון שנדבקו ע"י החרקים ולזרוק לפח שמחוץ לביתכם. תוכלו אף להקפיא חלק מהמזון כדי לחסל חלק מהחרקים אך דעו שתצטרכו לשטוף את המזון לאחר ההפשרה משאריות חרקים.
     
  • חלק שני - לאחר שדאגתם לפנות את המזון הנגוע, יהיה עליכם להזמין מדביר לצורך הדברת חרקי המזון שנותרו באזור. הוא ידאג לבצע את פעולת ההדברה בחומרים ידידותיים לסביבה וכאלו שיחסלו את החרקים המצויים על פני הקרקע וגם את אלו שבאויר. מדובר בהדברה המתבצעת באידוי או עירפול באויר.
     
  • השאירו פרטים בטופס מתחת וקבלו עוד היום ובחינם - עד 3 מדבירים באזורכם, ביניהם תוכלו לברר מחירי הדברת חרקים במזון ולבחור בהצעה המשתלמת ביותר עבורכם.

 

השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון: 077-6051425

כמה עולה הדברת חרקי מזון?

הדברת חרקי מזון לרוב נעה בין 360 - 460 ש"ח וזאת בעבור עבודה הכוללת חומרי ריסוס ידידותיים בדירה בגודל סטנדרטי. חומרי ההדברה הינם ירוקים וברמת סיכון נמוכה לאדם, וביכולתם להדביר את החרקים שבמטבח שלכם בצורה יעילה.

 

מחיר ממוצע להדברת חרקים במזון

מחיר ממוצע להדברת חרקים במזון: 410 ₪

טווח מחיר גבוה 460 ₪

טווח מחיר נמוך 360 ₪

האם ניתן להדביר חרקי מזון לבד?

הדבר מאוד תלוי בכמות חרקי המזון בביתכם: במידה ואיתרתם חרקים קטנים באחד המזונות בביתכם, דאגו לזרוק אותו. במידה ובימים שלאחר מכן לא תיתקלו באותם החרקים, סביר להניח שפעלתם בזמן והמטרה הושגה.

 

דרך נוספת להדברת חרקי מזון באופן עצמאי היא ע"י הצבת מלכודות בקרבת המזון בו הבחנתם בפלישת המזיק ופשוט להמתין עד שהוא יילכד במלכודת. חשוב לציין שמדובר בפעולה מורכבת וכזו שנחשבת לחלקית. במידה וקרה מצב בו כבר כל המזווה שלכם נגוע בחרקים שונים ושכל אריזות המזון נהרסו, דעו שמדובר בעבודה מורכבת הרבה יותר שיש לתת למדביר לבצע.

כיצד ניתן למנוע חרקים במזון בעתיד?

ניתן לחסוך בעתיד על הדברת חרקי מזון אם תצליחו ליישם את פעולות המניעה הבאות:

  • בדקו בסופר - לעתים חרקים בקמח, בפסטה ובסולת יכולים להימצא באריזות עוד על המדף בסופר והיות שכך, צוות פורטל מדבירים פלוס ממליץ לבדוק היטב שאינכם מבחינים בתזוזות קטנות של המזון בתוך האריזה שאתם לוקחים. הדבר כמובן ניתן לביצוע בעבור אריזות מזון שקופות או שקופות למחצה.
     
  • אריזה - במידה ופתחתם מזון יבש כלשהוא כמו שקית אורז, במבה, בסקוויט ואפילו קופסת תיונים, נמליץ להעביר את האריזה לשקיות בעלות סגירה הרמטית, כדוגמת שקיות הזיפלוק. דרך אחרת היא לאחסן את המזון בקופסאות קשיחות מפלסטיק או זכוכית.
     
  • שטפו - הקפידו לשטוף מזונות הניתנים לשטיפה לפני שאתם אוכלים אותם. מכינים אורז? דאגו לסנן אותו תחת זרם מים לפחות לכמה דקות, תוך שאתם בוחשים בו עם היד כדי לאתר אחר מזיקים לא רצויים. כנ"ל לגבי קטניות וירקות קפואים - הקפידו לשטוף אותם עד להמסת הקרח וודאו שלא מסתתרת לה תולעת. הקפידו לשטוף גם פרי וירק טריים כי לעתים חרקי מזון מגיעים אליהם דרך האדמה או העצים.
     
  • שימורים - כדי למנוע אי נעימות, הקפידו לרוקן קופסאות שימורים לתוך קערה נפרדת, שם תוכלו לבדוק אם קיים לו שם יצור לא קרוי.
     
  • נקיון - הקפידו לנקות ארונות ומגרות לאיחסון מזון משאריות מזון שביכולתם למשוך את חרקי המזון. הניחו עלי דפנה במזווה האוכל כדי להרחיק את המזיקים.